Om

Om Wine to Dine

2020-04-22

Vinkällaren på Östergatan 2 är stängd.
Istället för att pausa verksamheten i väntan på att den nya restaurangen står klar till hösten blir det nu sommarverksamhet.

Från mitten av maj- september blir det Pop- up restaurang vid stadsparken
på Östergatan 53. 
Samma koncept som tidigare, exklusivt ett sällskap om 6-10 personer som får restaurangen för sig själva.
Tillåter vädret går det bra starta & avsluta utomhus på innergården.


Ralf Nord driver Wine to Dine och har jobbat med mat & dryck sedan 1995.


Restaurang
Han har jobbat som sommelier på många bra restauranger bl.a.


Restaurang Sjömagasinet, Göteborg
Chefsommelier på Leif Mannerströms tid när restaurangen hade en stjärna i Guide Michelin. Vinlistan var belönad med två glas av Wine Spectator
Hotell Borgholm, Borgholm
Konsultuppdrag med ansvar att introducera ett nytt dryckesprogam samt förvalta deras exklusiva vinkällare.
Gastro, Helsingborg
1998 var han med och öppna denna fantastiska restaurang som på kort tid blev rankad som en av Sveriges bästa restauranger.
Sofiero Slottsrestaurang, Helsingborg
Klassiskt arbete som sommelier
Kattegatt Gastronomi & Logi, Torekov
Var med och öppnade restaurangen, som på kort tid rankades som Sveriges näst bästa restaurang (199 Bord).
Grand Hotell, Mölle



Vingårdar
Vid två tillfällen har han jobbat hos vinproducenter med skörd och källararbete.
Chateau Ducru-Beaucaillou & Chateau Grand Puy Lacoste, Bordeaux (1998)
Domaine des Comtes Lafon, Bourgogne (2001)


Provningar & Middagar
Genom åren har han arrangerat 100-tals provningar och middagar åt både privatpersoner och företag.
Han har också skrivit om vin i magasinet Mat & Vänner samt Mat & Vänner VIN.


Vinhandel
Mellan 2009-2019 har han jobbat som inköpschef för två olika företag.
Winefinder 2009-2017 (f.d. delägare)

Fine Wine Club 2017-2019 (grundare och f.d. delägare).



Swish: 123 180 11 25

Bankgiro: 5304-1497

Östergatan 53, ÄNGELHOLM

Tel: 070 - 648 6006

E-mail: ralf@winetodine.se